Image Koningsspelen op de Vuurtoren

Koningsspelen op de Vuurtoren

Image Koningsspelen op de Vuurtoren

Als het feest is in het land, doet De Vuurtoren natuurlijk mee! We hadden de Koningsspelen met een spetterende opening, een gezellig Koningsontbijt en veel leuke spelletjes.

De dag begon met een spetterende oranje opening op het plein, met ouders als toeschouwers: Met z’n allen deden we de Koningsquiz. Bij het goede antwoord gingen de armen de lucht in. De beweging zat er al in. En plots zagen we meester Yorick op een éénwieler rondrijden en jongleren met oranje mandarijnen. En als klap op de vuurpijl zongen en dansten we met z’n allen het Koningslied ZiggZagg. Een prachtige demonstratie van de kinderen onder leiding van juf Esther.

Het ontbijt daarna met de eigen groep was volledig, gezond en vooral ook ontzettend oranje-gezellig.

De Koningspelen voor groep 1 t/m 4 was in en rond de school. Kinderen vermaakten zich met spelletjes als: Koekhappen, blikgooien, verkleedestafette, zaklopen, enz.  In gemixte groepjes gingen de kinderen van spel naar spel. We zagen vrolijke kinderen die lekker bezig waren!

De groepen 5 t/m 8 mochten naar het strand. Met een doorkomende zon werd het een stralende ochtend met spelletjes als: Levend kwartet, woordgraven, krattenrace en bamboe estafette. De jeugd was lekker bezig onder begeleiding van mensen van Halojobbing die het spelgedeelte deze dag hebben begeleid.

Het was een mooie Oranje afsluiting voor een welverdiende meivakantie.

Lees een ander bericht


Thema KUNST met de kleuters

Kleuters spelen en leren vooral rond thema's. Wat te denken van thema KUNST?

Lees meer
Pannenkoekendag

Wie op vrijdag 17 maart in school was, wist het: PANNENKOEKENDAG. De kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 hebben gezellig gemakken en reken maar dat alle pannenkoeken opgingen!

Lees meer
Schoolkorfbal

De Vuurtoren is een sportieve basisschool. Naast extra sportlessen doen we ook graag mee met schoolsporttoernooien. Zo ook met Korfbal!

Lees meer
Taart voor groep 6

De Vuurtoren heeft in het najaar meegedaan aan de Scheveningse innovatieweek. En dat had voor groep 6 nog een leuk of liever gezegd lekker (s)taartje!

Lees meer
Koorzingen met Academy of Vocal Arts

We op de Vuurtoren veel naschoolse activiteiten, nu uitgelicht: Koorzingen bij Academy of Vocal Arts!

Lees meer
Peuters versieren hun fietsje!

Deze maand hadden we het thema verkeer met de peuters. Hoe leuk is het dan als je met je moeder of vader op de peuterschool je fietsje of step kan versieren....

Lees meer
Cultuur in en rond De Vuurtoren

De Vuurtoren organiseert jaarlijks voor alle groepen meerdere culturele activiteiten. Deze maanden gaan de kleuters bijvoorbeeld naar het Museon-Omniversum voor activiteit: Red de zeedieren. Hier een impressie:

Lees meer
De Vuurtoren loopt mee met de Avond4daagse

Ook dit jaar liep onze school weer enthousiast mee met de avond4daagse! Met goed weer liepen we gezellig samen door de straten waar we normaal niet zo gauw komen.

Lees meer
Groep 6 actief met het verzamelen van zwerfafval

Hoe belangrijk het is om afval op te ruimen, hebben we tijdens de Blink lessen geleerd. Zo ontdekten we dat zwerfafval zelfs in ons lichaam terecht kan komen! De leerlingen kunnen het u allemaal uitleggen. Iets met plastic dat in de zee terecht komt, opgegeten wordt door de vissen en wij eten weer de vissen........

Lees meer
Groep 8 springt de school uit...

Op 29 juni was het zover. Na 8 jaar op basisschool de Vuurtoren sprongen de leerlingen van groep 8 letterlijk de school uit richting het voortgezet onderwijs.

Lees meer
Kleuters halen hun Kleuterdiploma!

Woensdag 5 juli was het moment daar. Het Kleuter-af-feest voor de kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan!

Lees meer