Image Peuterschool

Naar de Peuterschool

Image Peuterschool

Een belangrijk moment in het leven van uw kind.

Om een goede keuze te maken is het verstandig om eens te komen kijken op peuterschool De Vuurtoren. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding op onze peuterschool. Neem hiervoor contact met ons op via tel: 070-354 00 31 of per mail peuterschooldevuurtoren@scoh.nl. Onze coördinator Rian Boersma is op de vrijdagen van 10.00-16.00 uur bereikbaar. En staat op maandag, woensdag en donderdag tussen de peuters, waardoor ze vaak na 15.30 uur bereikbaar is.

Inschrijven van uw kind gaat via SCOH peuterscholen  Op de website vindt u hierover veel informatie. Voor meer vragen over inschrijven, de ouderbijdrage en plaatsing op de peuterschool kunt u contact opnemen met Planning en Plaatsing van de SCOH peuterscholen op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur via 070-311 01 99.

De peutergroepen

De peutergroepen bestaan uit maximaal 16 kinderen van 2,5 tot 4 jaar onder begeleiding van 2 pedagogisch medewerkers. Afhankelijk van de kind-situatie kan uw kind 2 of 5 dagdelen ingedeeld worden. Eén dagdeel duurt 3:15 uur. Dat is dan een ochtend of een middag.

School 2-12 jaar

De Peutergroepen sluiten aan op de kleutergroepen van de basisschool. We werken met dezelfde pedagogische visie en ontwikkelprogramma. Natuurlijk leren jonge kinderen taal en vaardigheden al spelend. Dat doen we in een goed ingerichte, uitdagende, veilige ontwikkelomgeving.

Hoera, bijna 2,5! Hooray, I'm almost 2.5!

Als kinderen 2,5 jaar worden kunnen ze naar een Peuterschool, maar uh...

- Hoe ziet dat eruit

- Wat doen die peuters daar

- Wat wordt van mij als ouder verwacht?

- Wat mag ik van de peuterschool verwachten?

Hier vindt u veel antwoorden

Here you will see many answers

Image Peuterschool

Onze tijden en toegang

De Vuurtoren Peuterschool is geopend op de ochtenden van 8.15-11.30 uur en de middagen van 12.15-15.30 uur.

Op de woensdag zijn er andere tijden, de woensdagochtend van 8.30-11.30 uur en de woensdagmiddag van 12.15-15.15 uur.

Wij spelen elk dagdeel 50 minuten buiten van 10.40 tot 11.30 uur en van 13.10 tot 14.00 uur.

Ingang

Een eigen toegang tot de peuterschool is via een hek naast de school aan de D'Aumariestraat. De hoofdingang is net als de basisschool aan de Stevinstraat 65E.

Thema's

Peuters ontwikkelen zich door spelend te ontdekken en te doen. We doen dat vooral rond thema's. Bijvoorbeeld verkeer, lente of gewoon 'welkom'.

Wij houden u graag op de hoogte van de thema's waar uw kind mee bezig is op de peuterschool.

Zie hiernaast de meest actuele thema's.

Image Peuterschool

Nog even voorstellen...

Image Peuterschool

Wij zijn Karin, Sarieke en Rian. De enthousiaste pedagogische medewerkers van peuterschool De Vuurtoren. Wij zijn er om de Scheveningse peuters met liefde op te vangen en op een plezierige en deskundige wijze te begeleiden in hun ontwikkeling!

Dat doen we overigens in nauwe samenwerking met onze SCOH-coach Alisha. Daarnaast is de intern begeleider van de basisschool, juf Annette, betrokken om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

We gaan voor veiligheid en kwaliteit

Als Peuterschool denken we na over wat we doen om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden en in welke gewenst pedagogisch klimaat.

Hieronder een link naar ons pedagogisch beleidsplan. Tevens een link naar het meest recente GGD inspectierapport.

Pedagogisch beleidsplan 2023-2024

Inspectierapport KDV Peuterschool De Vuurtoren 2024