Voor ouders

Wij hechten grote waarde aan goed contact met ouders.

Op verschillende manieren wordt u daarom als ouder betrokken bij alles wat er op school speelt. Er is direct contact met de leerkracht via ouderapp Parro. Daarnaast ontvangt u maandelijks een nieuwsbrief.

Image Ouders

Als ouder bent u nauw betrokken bij de ontwikkeling van uw kind. Het is nog mooier om de basisschoolperiode van uw kind bewust mee te maken en daar ook actief in te zijn. Een goede samenwerking tussen u en de school heeft direct invloed op de ontwikkeling van uw kind. Ouders en leerkrachten staan natuurlijk voor hetzelfde doel: het beste voor uw kind!

Met u als ouders van onze leerlingen werken we aan een goede samenwerking en vertrouwensband. Door regelmatig informatie uit te wisselen, zorgen we ervoor dat de leeromgeving en de thuissituatie van uw kind goed op elkaar afgestemd zijn. U ontvangt regelmatig informatie van ons over alles wat op school speelt. Daarnaast informeren wij u zoveel mogelijk over uw kind. Ook hierin is samenwerking belangrijk en wij stellen het daarom erg op prijs als u ook ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houdt zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Veel ouders helpen ons bij activiteiten op school, want zonder deze hulp kunnen we sommige activiteiten niet doen. Uw hulp wordt daarom erg gewaardeerd. U kunt op verschillende manieren betrokken zijn bij de school:

  • Klassenouder worden

  • Zitting nemen in de ouderraad

  • Lid worden van de Medezeggenschapsraad

  • Helpen in de groepen bij activiteiten

  • Kinderen begeleiden tijdens schoolreisjes, uitstapjes en excursies

U kunt bij de leerkracht of bij de directeur aangeven of u in staat bent om de school te helpen bij deze activiteiten.

Image Ouders

Schoolgids

Image Ouders

Deze schoolgids geeft belangrijkeninformatie over christelijke basisschool De Vuurtoren. De school ligt in Scheveningen in een wijk tussen het strand en het Westbroek park. De Vuurtoren profileert zich als een eigentijdse school die oog heeft voor het kind en deze begeleidt naar een mooie toekomst. Dit beeld komt tot uitdrukking in het motto: Wijzer naar de toekomst.

Deze schoolgids is opgesteld voor ouders, partners, bestuur en wetgever. De informatie betreft uitgangspunten van de school, een omschrijving van het onderwijs en praktische zaken.Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op de website: https://www.cbsdevuurtoren.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen over de gids dan horen wij dat graag en nodigen we u uit te mailen naar: vuurtoren@scoh.nl.

Wij hopen u met deze gids een goed beeld van De Vuurtoren te geven.

Team De Vuurtoren

Schoolgids 2023-2024

Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad bestaat uit personeelsleden en ouders die meespreken over allerlei onderwerpen die met de school en het onderwijs te maken hebben. Samen met de directie denkt de MR mee over de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden.

Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht, adviesrecht of moet de MR vooraf geïnformeerd worden. De MR is bijvoorbeeld betrokken bij de begroting, de aanstelling van de nieuwe directeur, schoolbeleid, het pestprotocol en de verdeling van de leraren over de groepen.

De MR op een basisschool bestaat uit personeelsleden en ouders. De Vuurtoren wil graag een Medezeggenschap met een vertegenwoordiging van 3 personeelsleden en drie ouderleden verspreid over de leerjaren. De leden van de MR spreken namens hun achterban (de ouders en de docenten) en koppelen de resultaten terug.

Reglement Medezeggenschapsraad

Ouders:

Image Ouders

Marieke van der Laan

Image Ouders

Ik ben Marieke van der Laan, moeder van Julia uit groep 4. Ik ben lid geworden van de MR omdat ik vanuit het perspectief van een ouder graag een positieve bijdrage wil leveren aan school. Sinds dit schooljaar ben ik secretaris van de MR.

Vanity Krens

Mijn naam is Vanity Krens (35jaar) en moeder van vier heerlijke kinderen met alle vier een eigen karakter en behoeften. Vanaf 2016 zijn wij onderdeel van de Vuurtoren. Ik heb mijzelf aangemeld voor de MR omdat ik het belangrijk vind dat alle kinderen hun tijd op de basisschool als prettig ervaren, daarom wil ik graag meedenken en -doen om dit zoveel mogelijk te kunnen laten slagen. Ik ben altijd in om iets te organiseren, bedenken en een handje te kunnen helpen. Ik vind het ook erg gezellig om dit in teamverband te kunnen doen; luisteren naar elkaars mening en ideeën creëren een fijne en positieve samenwerking. Mijn twee oudste kinderen (16 en 13 jaar) hebben de school al een tijdje verlaten. Mijn twee jongste dochters zijn Viënne uit groep 6 en Benthe uit groep 3. Ik kijk uit naar een mooie toekomst voor onze kinderen.

Image Ouders

Rowdy van Balen

Ik ben Rowdy van Balen, vader van Riad (groep 7), Safouane en Fikri (groep 6), Elyssa en Jamila (groep 3.)

Leerkrachten:

Image Ouders

Monique Hoffmans

Image Ouders

Mijn naam is Monique Hoffmans. Mijn zoon heeft op de Vuurtoren

gezeten. Toen was ik als ouder lid van de MR en heb ik meegedacht. Ik

vond het een goede manier om ook ideeën van andere ouders naar

voren te kunnen brengen.

Dit jaar neem ik als leerkracht van groep 4 deel aan de MR. Ik wil

graag op een positieve manier meedenken hoe het nog beter kan,

zowel met een blik als juf maar ook als moeder.

Phuong Nam Thi Huynh

Ik ben Phuong Nam Thi Huynh, op school noemen de kinderen mij juf Huynh. Ik ben fulltime werkzaam als leerkracht van groep 6. Dit doe ik met heel veel plezier. Ik neem deel aan de Medezeggenschapsraad (MR), zodat ik weet waarom dingen gaan zoals ze gaan en ik invloed kan hebben op besluiten. Een MR is een belangrijk orgaan in het functioneren van een school. De rol hiervan wordt soms onderschat. Tot slot: beleid maak je samen; school EN ouders!

Image Ouders
Image Ouders

Erica van Dam-van Laar

Image Ouders

Mijn naam is Erica van Dam-van Laar, ben getrouwd en heb 3 kinderen. We wonen dicht bij het

strand, waar ik graag met onze hond naartoe ga. Ik werk met veel plezier als leerkracht in groep 3.

Sinds dit schooljaar ben ik voorzitter van de MR en kijk ernaar uit een bijdrage aan de MR te mogen

leveren.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Met ingang van 25 mei 2018 is in werking getreden de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat is de Europese opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wat betekent dit voor de school en voor u?

  • Ons SCOH privacyreglement is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

  • Ons protocol social media is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via de website

  • Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan wij werken met een nieuw toestemmingsformulier voor plaatsing van foto’s en video’s van kinderen op de website en op social media. U zult dit nieuwe formulier in augustus gaan tegenkomen.

  • Ons protocol Melding Datalek is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

In het kader van de AVG heeft SCOH ook een overkoepelende Functionaris Gegevensbescherming aangesteld. De FG is belast met het houden van toezicht op de zorgvuldigheid waarmee de SCOH scholen omgaan met de gegevens van hun leerlingen. De FG werkt volgens het vastgestelde reglement Functionaris Gegevensbescherming.

Mocht u als ouder vragen hebben over de AVG dan kunt u zich wenden tot de directie van de school. Indien nodig zal deze vervolgens contact opnemen met de FG van SCOH. Komt u zelf bijzondere zaken tegen, dan kunt u ook zelf direct contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van SCOH en wel via FG@SCOH.nl.

SCOH ging en gaat zorgvuldig om met de gegevens van uw kinderen. We deden dat al onder de WBP en gaan daar natuurlijk mee door onder de AVG.

Documenten:

AVG 2018 Privacy Reglement SCOH leerling/ouders

AVG Protocol datalekken

AVG Reglement Social Media

Passend onderwijs en Schoolondersteuningsplan

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat leerlingen in de toekomst een zo passend mogelijke plek in het onderwijs krijgen. Om de knelpunten in het huidige systeem aan te pakken, is een aantal doelen geformuleerd.

Hieronder vindt u ook de link voor het Schoolondersteuningsplan

Doelen passend onderwijs:

Zo passend mogelijk onderwijs en aanpakken onderwijsbeperking

  1. Leraren zijn beter toegerust

  2. Minder bureaucratie

  3. Budgettaire beheersbaarheid en transparantie

  4. Geen thuiszitters

  5. Afstemming met andere sectoren

Schoolondersteuningsplan (SOP)

Hier vind u het schoolondersteuningsplan van De Vuurtoren: Schoolondersteuningsplan.